Friday, November 20, 2009

kenapa? why? porque?

salam and hi to all,

kenapa orang tak pernah nak faham kita?
kenapa asyik kita je yg kena fhm orang?
kenapa orang tak pernah nak faham perasaan kita masa kita dalam keadaan yg susah? kenapa orang perlu nk jugde orang lain?
kenapa asyik kita yang mengalah?
kenapa orang suka tuduh bukan2 tanpa nak ambil tahu dulu hal sebenar?
kenapa orang suka terima tanpa persoalkan sesuatu?
kenapa orang suka sakitkan hati orang lain tanpa dia sedar?
kenapa orang suka buat kita sakit hati walaupun dia tahu kita akan rasa sakit hati?
kenapa dunia ni tak adil?
kenapa dunia ni perlu ada orang yang tak bersikap adil?

KENAPA?
KENAPA?
KENAPA?
KENAPA?
KENAPA?
KENAPA?

susah sgt ke ambil masa nak faham orang tu dulu?
susah sgt ke nak jaga hati orang lain?
susah sgt ke nak "please" orng tu sekejap?
susah sgt ke nak faham keadaan orang lain?

cubala bersikap empathy skit..letakkan diri dalam situasi orng tu..

SUSAH SANGAT KE??


p/s: sori. entry ni dipostkan semasa tgh skit hti . abaikan semua di atas. mengada-ngada je ni

ALLAH knows :)

salam and hi to all,

tdi tgh google2 cari motivational thoughts and i happen to came across this lyrics. dgr lagu ni, cam soothe je hati ni..huhuh..so, sharing is caring, nak kongsi la dgn sume..heh~ ENJOY!

Allah Knows
By Zain Bhika and Dawud Wharnsby Ali

When you feel all alone in this world
And theres nobody to count your tears
Just remember no matter where you are
Allah knows, Allah knows.

When youre carrying a monster load
And you wonder how far you can go
With every step on that road you take
Allah knows, Allah knows.

(Cause) No matter what, inside or out
Theres one thing of which theres no doubt
Allah knows, Allah knows.
And whatever lies in the heavens and the Earth
Every star in this whole universe
Allah knows, Allah knows.

When you find that special someone
Feel your whole life has barely begun
You can walk on the moon shout it to everyone
Allah knows, Allah knows.

When you gaze with love in your eyes
Catch your glimpse of paradise
And you see your child take the first breath of life
Allah knows, Allah knows.

When you lose someone close to your heart
See your whole world fall apart
And you try to go on but it seems so hard
Allah knows, Allah knows.

See we all have a path to choose
Through the valleys and hills we go
With the ups and the downs never fret never frown
Allah knows, Allah knows.

Every grain of sands in every desert plants
He knows
Every sheet of palm, every closed hand
He knows
Every sparkling tear on every eye lash
He knows
Every thought I had and every word I share
He knows
Allah knows

dgr dan hayati lagu tu btul2..best best je..rase cam Dia dah lapangkan dada aku sekejap :)

jap ni video dia..

video

another RANDOM thought

salam and hi to all,

sekarang ni ada kt tg malim perak. tmpat kakak aku..heh~ dah lama tak jenjalan sini..rase cam blik tmpat sendiri, maybe sebab sini ada kakak aku kot, so aku rasa cm blik kt tmpat kita sendiri :P.

hmm..cuti2 ni rajin plak duk men"update" blog ni..bukan apa, aku rasa aku nak berubah la...start sikit2 dulu then when the right time comes, maybe boleh berubah fully kot. tapi, apa yang aku nak ubahnya? BANYAKKKKKK....banyak sgt2..

aku nak ubah diri aku ni supaya lebih rajin skit dan tak wat keje last2 minute..coz, at the end, aku yg akan regret klo2 aku tk perform ke apa ke.pastu bila dah jadi mcm ni, mulala nak defend myself dengan cakap possibilities kenapa leh jadi mcm tu. mcm "mekanisme bela diri" la [ni term dari kakak aku--> die amik psychology, so die tahu l..heh], kita dah wat salah pastu nak soothe ourselves dengan cakap kat hati kata, "ala, kita takkan wat kalo dia tak mula dulu, nak wat cmna, ALLAH dah tetapkan dah pun nak jadi mcm ni" dan mcm2 lagi la.

kita akan cuba nak defend diri kita [yg bersalah tu] dri dipersalahkan oleh org lain. kdg2 manusia ni salah dia tak nampak, salah orang jugak yg nampak jelas. dan aku rasa aku termasuk dalam kategori tu kot..selalu nk fikir slah orang, padahal bnayk je salah aku ngan dorang, yg kdg2 dorang tak amik pot pun..aku je yg lebih2 :(

itulah manusia, imperfect ALLAH'S creation. well...kalo perfect sgt pun, tak meriah jugak dunia n hidup ni kan. mesti boring coz dah takde kenangan2 yg nak diingat kembali..huhuh...[ni satu lagi mekanisme bela diri]

mcm2 yang aku rasa sekarang. berbaur-baur. aku pun tak tahu kenapa deep down in my heart, there are something which is not settled yet. mcm ada something je! serious! so, kawan2 who happen to read this blog, please tell if me if there's something that you are not satisfied with me. takut2 tak jumpa dah ke, apa ke..OK? plez..plez..plez..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm[mengeluh lagi, mak aku marah klo selalu mengeluh]

kenapa tah aku rasa cuti kali ni cam tak bebas sgt. ada sumthing yg masih lagi mengikat aku dari enjoy cuti ni..perasaan ni mcm kita ada stu lagi paper yg tak hbs lagi study dan exam akan berlangsung dalm masa 4 hari dan kita msih lagi goyang kaki tak ingat dunia. mcm tu la perasaan aku sekarang. like i said before, ada benda yg tak settle lagi. apakah BENDA itu? ish ...tak leh jadi ni...kena wat sesi muhasabah diri jap..nak find out what is "that" thing? :P

benda2 yg melibatkan hati ni, aku tak suka nak simpan2 takut2 nanti jdi "barah hati", haaa...mse tu dah payah dah nak ubat "sakit" ni.coz kalau wat salah ngan ALLAH, kita leh mintak ampunn taubat janji tak wat, dan Ya Rahman dan Ya Rahhim, InsyaALLAH Dia leh ampunkan dosa2 kita, tapi klo ngan manusia ni, selagi dia tak maafkan kita, kita takleh nak wat apa2..kene redha je..huhuhu :(

aku rasa tu je kot nak ramble pgi2 ni..heh~

till then,


salam and bye bye bye

p/s: kawan2 yang happen to read this blog, plez plez plez PM me if there's anything i have done wrong to you[ aku wat korang terasa ke, apa2 ke] tlgggggg ye

Thursday, November 19, 2009

RANDOM

salam and hi to all,

masa aku tulis entry ni, hari still pagi lagi. puas tido sebab otak ni dah tak yah fikir pasal study[yet]...sebelum tak teroccupied dgn keje2 study ni, baik amik peluang ni tido puas2, tgk tv puas2, makan2 puas[yg ni klo tgh study pun makan puas2 gak :P] dan goyang kaki puas2..heh~ lame kan..biasalah activity org pas hbs exam..nak wat apa lagi kan? huhuh..

semalam lepas exam tgk muvee jap, pastu g main2 kt kids land..best giler222! hehehe :P bukan pe, bile main tu, jerit2 tu, rase cam LEPAS semua[wlopun perasaan regret sebab tk perform sgt dlm exam tu ada] tensen2 yg dah lama bersarang kt otak ni...nak clear2 otak skit, tak mau serabut2 lagi..huhuh~HUH!
ok. enough about dat.

aku selalu terfikir2kan lately ni..selalu sgt..aku selalu fikir ada tak org yang akan treasure aku bila aku dah takde nanti. treasure in the sense of remember me when i'm not around. maybe dah grad ke, bile dah keje ke or even mati.well, tak salah ingat mati kan? bila aku tgk facebook org tu, baca blog orng ni, kdg2 terfikir jugak, ada tak orng yg akan "rindu"kan aku nanti..hehe~
[emo skit pepagi cmni]

bukan apa, bila kita dah start keje nanti, which means, hidup kita akan dikelilingi ngan kerja2 yg banyk, orng2 yg baru, dan ada kemungkinan kita tak akan jumpa kawan kita lagi, dorng still lagi tak ingat kt kita? aku la dalam konteks ni [wah! ayat tk leh blah :P] mesti bnyk nk kena fikir kan?

hahahahahah..entahlah nape pgi ni rase cam EMO skit..walaupun aku tahu ada je kawan2 aku yg akan ingat kat aku, kan? kan? kan? aku tahu MESTI ADA PUNYA! heh~ confident giler ni :) sebab aku tahu kawan2 aku cmna..^_^

aku akui aku ni style org yg jarang akan msg orng unless klo ada pape--> nak ajak kuar ke, nak tanya sumthing, or apa2 je ....bukan apap.....coz aku rasa klo aku sesaje msg, nanti kang ganggu wat keje ke apa ke, sebabnya aku tahu ada sesetengah org mcm rasa serabut skit klo kita msg dia tanpa apa2 tujuan..so bila mcm tu, aku akan selalu ingat apa yg aku rasa tu, sebab tu la aku mybe jarang2 skit msg kwan2 lama aku, tpi JANGAN RISAU, AKU STILL TREASURE AND INGAT KAWAN2 AKU :) dan aku sayang kawan2 aku semua :)

tpi kalo dorang msg, aku akan balas n jawab msg tu. jgn risau. klo tak jawab tu, maksudnya tgh tkde kredit[:P], tdo atau tak perasan msg.tu je...klo kte aku dpt msg tpi tak jwb pape tu..mybe tak kot :P huhuh

tu la apa yang aku selalu rasa klo aku bca blog orng atau tgk facebook orng yang penuh ngan wishes dri kawan2 die...apa kaitannya, bila orng tu bnyk wishes dri kawan2 die, mesti dia tu style yg selalu msg kawan2, call kawan2 dia, baik ngan kawan2 dia..sebab tu kawan2 dia wishes kt dia mcm2..heh~ childish minded btulla :(

bru2 ni aku ada dengar lagu ni dan dlm lirik tu dia ada kata,
"you don't know what you got till it's gone"
TERSANGATLAH betul...kita tak akan tahu apa istimewanya benda yg kita ada atau orng2 sekeliling kita sampai la dia pergi atau benda tu hilang dari simpanan kita..selalu mcm tu kan. so, kepada kawan2 sume,

aku nak mintak maaf bebanyak klo2 ada salah dan silap aku sepanjang kita kenal, kawan dan belajar sama2. maaf dri hujung rambut hingga ke hujung kaki.
maybe harsh words yg aku ckp tu sebenarnya aku tak maksudkan pun
maybe perlakuan yg childish2 aku buat tu aku tak expect pun diri aku akan react mcm tu dan
maybe cara aku layan korang, bls msg korang, cakap tu timbulkan rasa tk senang kt korang,
tpi percayalah bahawa

AKU SAYANG SEMUA KAWAN2 AKU. KITA KAWAN SAMPAI MATI. :)

till then,

salam and bye bye bye
have a GOOD day all!

^_^

Wednesday, November 18, 2009

what's done is done

salam and hi to all,

ALHAMDULILLAH. praise be to ALLAH. today is my last paper and it marked this sem with not really a satisfying one :(
i don't know what's in store for me especially when the results is out later! HUH! i bet, it will only bring my pointer down....HELP ME! tension ni!!!! -_-;

mcm mana ni..what's done is done. i can't redo it all over again. :(
sorry ye. this is the only place where i can lament all my griefs without having to open up my mouth to tell others...huhuhuhuhu sedih sedih sedih

i don't think i have the heart to write some more and till then,

salam and bye bye bye