Tuesday, September 20, 2011

random rantings

macam-macam benda yang ada dalam kepala aku, tapi at last, hanya mampu merenung monitor laptop dan keypad saja. tak terkeluar apa yang ada dalam fikiran
*aku selalu rasa fikiran aku lebih cepat dari mulut da
n tangan :( *

sebenarnya, aku tengah counting days untuk ambil jubah dan convo day di um, tapi mugkin lebih look forward untuk convo tu sendiri. setelah 6 tahun menelan air liur melihat orang lain menggengam skrol, akhirnya tiba giliran aku pula. dan ini sebenarnya adalah satu peluang yang baik untuk jumpa balik dengan kawan-kawan yang dah agak berbulan-bulan tak bersua muka.

status terbaru, aku masih lagi counting days untuk posting. alahai lambatnya nak boleh posting, aku dah puas mengira rintik hujan, habis buku-buku dan novel cintan cintun lunyai dikerjakan (ok, ini exaggerated saja), tapi khabar posting tak kunjung tiba lagi. dengar khabarnya kawan-kawan KPLI dah tahu tarikh untuk posting cuma status tempat sahaja masih lagi misteri. tapi takpe, at least half of the job is done.

kawan-kawan satu batch dengan aku masih lagi berteka-teki dan masing-masing nak jadi ahli nujum meneka bilakah tarikh keramat dan tempat misteri yang bakal menerima kami, guru-guru baru yang dididik dengan ilmu pendidikan 6 tahun lamanya. ibarat gunung berapi yang sudah tidak sabar-sabar mahu memuntahkan laharnya.

akhir-akhir ni aku rasa aku ni seorang yang amat pemikir. macam-macam benda yang aku fikirkan, baik kecil mahupun besar. dan semua tu cukup untuk buat kepala aku berserabut. dan bila kepalaku berserabut, ia akan mendorong aku untuk jadi emosional. faham-faham sajalah bila emosi mengepalai jiwa seseorang tu, pastilah fikiran dan kata-kata menjadi tak seiring. dan hati tu senang sangat nak jadi pendendam dan pemarah. aduhai aduhai :(

bila difikir-fikir balik, dimana letaknya nilai kematangan seorang aku ini bila tahap emosi pun sudah tidak terkawal. mungkin sebab tu kot kalau aku marah atau kecil hati, aku lebih selesa untuk jadi senyap, supaya aku dapat rasionalkan pemikiran aku supaya selari dengan kata-kata, dan benda ni dapat elakkan aku dari berkata sesuatu yang boleh buat orang lain terasa atau sakit. 5 minit atau 10 minit kemudian aku akan ok dan kembali seperti biasa. itulah aku, pelik tapi benar :)

menunggu dan terus menunggu, kesabaran yang indah

bye bye

1 comment:

siangshian said...

*like*

my patience level is dropping.. TT