Saturday, February 28, 2009

unappreciated

salam

feel a bit down rite now...
for some reason(s)...
biar aku je yang tahu sebabnya...

uurm aku nak tanya sikit, bleh?
ape yang korang rase kalau orang tak appreciate korang?
tak kisah la ape benda
kerja yang korang wat ke atau apa saja yg berkaitan korang

mesti rase kecewa dan SEDIH kan?
ye la, kita dah wat mcm2 ntuk dia
tetiba dia tak hargai
perasaan ni mcm assignment yg kita hantar dan direject oleh lecturer
kita rasa cmni kalau boifren or galfren buat kita cmni
.
.
.
.
.
.
.
.

tapi

mcm mana plak kalau family or orng2 yang terdekat ngan kita buat cmtu kat kita?
layan mcm tu?

bagi aku
feeling HURT tu lebihhhhhhh lagi...
aku akan mula terfikirkan
dimana kedudukan aku sebagai anak @ kawan @ mates etc...
dan masa tu mula la aku akan rasa keseorangan kat dunia ni

manusia ni mcm2 ragam
rambut je hitam, tapi hati tak dapat dijangka mcm mana.....
untung sabut, kita jumpa dgn orng yang baik2
untung batu, kita ter"kena" dgn orang2 yang kurenng sikit perangainya
mcm tu la hidup ini...
tak selalunya kita di atas
sekali sekala kita perl jugak merasa hidup di bawah
dan selalunya hidup di bawah ni la yang bnyak mengajar kita kenal erti kehidupan

lelah kan nak hadapi hidup ni??
tapi hidup harus diteruskan
kerana jalan2 mendatang masih lagi berliku
dan kita diperlukan untuk me"lapang"kan liku2 kehidupan tu



so, kita kena kuat
kuat segala-galanya
kuat mental
kuat fizikal
dan kuat rohani lebih-lebih lagi

TAPI
kita kena selalu ingat
yang
ALLAH sentiasa ada untuk kita
He will always be there for us
always...
just trust Him and depend on Him
dan hopefully, benda2 tu akan hilang
hilang tapi tak bermakna tak ada
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

okla...tkde mood sgt nak tulis sebenarnya
nak luahkan perasaan sikit kat sini
-_-;

till then,
salam dan bye bye bye....

2 comments:

kyox said...

bila orang x appreciate? i layan jer...tapi kalau dia bukan takat x appreciate tapi siap kutuk2 belakang lagi, hah apa lagi siap la dia..wakakakakak

exodus87 said...

hehe....ade orng boleh trima tapi ade yg tak ...setiap manusia berbeza, kan??
^_^ ~ thanks for the comment!