Wednesday, March 11, 2009

aku kena tagged lagi!!

Tagged : You were given 10 items. Come out with our own opinions on how d items can be used apart from d normal a.k.a common one. It's time to be creative! ♥♥

1) Anak Kunci
Kegunaan asal - untuk kunci pintu, laci dan apa2 yg berkunci
my creative mind said: guna untuk gores kad topup atau kad yg kite dpt kalo msuk pertandingan pape yg perlukan kita gores2 sumthing...
jahatnye idea:pade spe2 yg letakkan kunci umh kat psu 2 (takut2 tertinggal kunci kt tmpat lain), amik dan sorokkan kt tmpat lain...huhu =p
2) Penutup Pen
Kegunaan asal - tutup pen, x nak kasi dakwat kering
my creative mind said: sbg ganti klip kertas ke , nk guna mse nk cucukkan plug pun leh gak
jahatnye idea:korek hidung kawan mase dia tgh tidur...hehe...kotor sikit la...
3) Botol Mineral
Kegunaan asal - tempat simpan air
my creative mind:kerat botol tu jdi dua bhagian..bah atas yg ada penutup tu leh jadikan tempat untuk curahkan minyak ke air ke, yg bwah tu balut cntik2 wat letak pencil atau stationery
jahatnye idea:isi air bnyak2 dlm botol tu...then, mase buzzday kwn2 baling la kt dorang...sebagai hadiah harijadi la katakan....=p
4) Paper Lama
Kegunaan asal - leh digunakan utk buat draft paper
my creative mind:rendamkan kertsa2 tu sume dlm air, then leh wat "papier mache"....alaa yg wat mgkuk kertas, pinggan kertas tu...
jahatnye idea: koyak kertas2 tu kecil2, then bling kat kawan2,...wat mcm salji turun...mesti dorng suka punye la...bukan senang nk rasa main salji...hehe..
5) Seluar Dalam Lama euwwww!
Kegunaan asal - pakai kat dalam bukan di luar
my creative mind:uuurmmm...sanggup ke guna lgi??
jahatnye idea:x baik kenakan org gune benda2 mcm ni...=)
6) Lesung batu
Kegunaan asal - menumbuk belacan, dsb
my creative mind:mase bulan pose, time nk wat air tu, gunalah lesung nak pecahkan ais...
jahatnye idea:letak kat atas jalan, nnati masa org lain lalu kt tmpat tu, mesti jtuh punye...huhu...jgn wat ye...tak baik, naya anak orang nanti..heh
7) Langsir
Kegunaan asal - kehiasaan umah/keceriaan umah
my creative mind:kalo langsir tu panjg or besar, lipat kecil2 n letak kt depan pintu bilik air sebagai tmpat lap kaki
jahatnye idea:pakai mcm hantu dan usik adik mase nk blik mengaji malam2...heheh...
8) Komputer ofis
Kegunaan asal - buat keja rasmi
my creative mind:
jahatnye idea:jual kat kedai terpakai, daptla duit
9) Duit Syiling
Kegunaan asal - nak lengkapkan duit kertas
my creative mind:letak dlm bekas cm botol ke, leh wat sebagai alat muzik...ala yg goncang2 tu...
jahatnye idea:kalo rase nk penuhkan tabung kita, amikla duit syiling kakak or adik2 dan msukkan dlm tbung tu, sure penuh punye...
10) Laman Blog
Kegunaan asal - menulis dan mencari sahabat lama dan baru, tukar2 pendapat
my creative mind:gunakan tuk letak ape2 announcement ke, update pasal diri kita, kalo kita ni businesman or busineswoman, leh la letakkan iklan2 kat sini
jahatnye idea:ni lah masanya nk pekena kwan2..heheh...
mangsa tagged seterusnya:
sape2 yg teringin nk wat, buatla ye....jgn segan2..heheh

1 comment:

Bell said...

bell333.blogspot.com From Thailand