Monday, April 20, 2009

ikhlaskah aku??

salam

agak lama jugak lah tak menulis atau post entry yang ade filling kan...
huhuhu..takde idea lah..
sekarang ni, idea tu cam mencurah2 je nak datang
[petanda nak suh aku update blog lah tu..hehe..]

oklah enough pasal ni...
sebelum masuk ke tajuk utama
nak citer skit yang sebenarnya....
hari ni adalah hari last untuk science, after this,
there will be no more science class anymore [no concept map lagi...huahauahauahua]
sedih jugak lah...
coz walaupun she is not our class's favourite lecturer
and slalu je buat kitorang rase down after her class,

but still,
we owe her so much....
for all her advices (altho there are some times where it is quite harsh)
for all her words (da di da di da...hehe)
for all her lessons
and
FOR EVERYTHING
we owe her that much!!
maam, THANKS for everthing u gave us
[as if she is going to read this -_-]

aku dapat rasakan yang dia tahu kitorang tak berapa sukakan dia
but yet,
she still teach us
she still give advice to us
and most importantly,
DIA MASIH HALALKAN ILMU YANG DIA AJAR PADA KITORANG....
we are very sorry and thanks to her!
oklah, i think its better for me to stop takling pasal ni lagi...

her story will be parts of our life that we will left behind
and it will always be a memory, regardless it is sweet or bitter
but still, we cherished it =)

now, back to our topic

aku nak tanya
IKHLASKAH KITA??
baru tadi aku terfikir balik yang apa yang aku buat selama ni
adakah aku lakukan ia dgn ikhlas atau aku ada niat lain disebaliknya?
i don't know..it just struck to me just now
maybe ni peringatan dari ALLAH nak suh aku sedar yang aku perlu teliti dan kaji balik niat aku..
aku ikhlas ke tak?
semuanya yang aku buat selama ni....
dengan mak ayah
dengan kawan baik aku
dengan kawan2
dengan semua orang lah!

dan aku fikir,
susah nak ikhlas sebenarnya
mcm aku tulis entry ni lah!
aku betul2 ikhlas nak tulis ke atau just for the sake of posting new entry??
entahlah! aku tak dapat beri jawapan yang pasti
tapi aku harap ianya adalah kerana aku betul2 ikhlas nk kongsi ngan orang lain pasal ni
hmmmmmmmmmmmm.......

mcm lecturer aku tadi
walaupun dia selalu marah2 kitorang
walaupun dia selalu buat kitorang down
walaupun kitorang selalu hampakan dia
tapi
at least dia ikhlas nak ajar kitorang
maybe cara dia mcm tu kot
[ade aku postkan entry pasal ni before]
coz ade sesetengah orang cara dia mcm tu skit, serius je tapi sebenarnya dia ok!
nampak dia ikhlas nak ajar
dan bila dia kata
"ape pun, sebagai cikgu, kita kena halalkan ilmu yang kite beri pada murid2"
aku rasa sedih jugak la sikit...
insyaALLAH aku akan ingat ni when i am out for school later...

manusia ni memang ALLAH cipta tak perfect
kerana kalau perfect, mesti hidup ni tak menarik
takde warna2 yang pelik yang akan corakkan hidup kita
takde apa2 yang best yang leh wat kita seronok

sama macam hati kitalah,
tak perfect jugak
coz kita sendiri pun tak tahu kita ni ikhlas ke tak
kerana hati manusia ni tak tetap
bolak balik, sekejap nak macam tu, sekejap nak macam ni
sebab tu, belum tentu kita sendiri tahu apakah niat kita yang sebenarnya...
hanya ALLAH je yang tahu apa yang ada dalam hati kita
kerana Dia yang lebih dekat ngan kita

tapi.....
apapun, aku akan cuba IKHLASKAN hati aku kerana ALLAH
tu lah.... agak payah
tapi .....apapun, aku akan cuba kuatkan hati
dan apa yang penting
hati hendak, semua jadi...kan? kan?
setuju tak?? hehehe...

oklah, i think i want to stop here
dah banyak yang aku bebelkan kat sini...

till then,

salam dan bye bye bye

p/s: this is just a reminder for me, and hopefully for u too ^_^

4 comments:

Louis said...

rumah ikhlas menang!! yeay!!

illiii illina said...

hahahahahaha...yeah rite! @_@

sYikiN cHumiL said...

Loius: diam....

Illina: oit2... m'bebel jer.... p study p......

illiii illina said...

hahhahahaha...pdn muke lou lou...
shkin: hamnboi hamboi hamboi...die tu study ke layan blog?huauahuah